Sunday, October 28, 2012

Strudel cu mere si ajutoare

Strudel cu mere

Se iau urmatoarele:

1 pachet de aluat pentru foietaj
8-9 mere potrivite
150 - 200 grame de zahar
100 - 150 grame de pesmet
100 ml de ulei
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita de esenta de rom
2 tavi de chec




...si doua ajutoare




Merele se dau pe razatoare, se amesteca cu zaharul, pesmetul si uleiul si se calesc intr-o cratita timp de 5-6 minute. Se ia de pe foc si se amesteca cu scortisoara si esenta de rom.



Cat nu suntem atenti, ajutoarele incearca sa imparta aluatul in doua parti egale...



... pe care le asezam in cele doua tavi unse cu putin ulei, astfel incat marginile aluatului sa depaseasca cu putin marginile tavilor. 


Se toarna in fiecare tava cate o jumatate din cantitatea de mere calite, dupa care se acopera cu aluatul ramas pe marginea tavilor. Se inteapa cu o furculita si se da la cuptor timp de 45-50 de minute, la 170 - 180 de grade.


Cand totul e gata, strudele se pot acoperi cu zahar pudra.





Pofta buna!

No comments: